Hektikus nap végére erősödött a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 98,16 pontos, 0,45 százalékos erősödéssel, 22 141,60 ponton zárt szerdán - áll a www.bet .hu internetes oldalon.
Vágólapra másolva!

Az OTP-részvények ára 1,46 százalékkal 6750 forintra gyengült, a bankpapír forgalma 6,051 milliárd forintot tett ki

A Mol papírjaival 2,675 milliárd forintért kereskedtek, a részvények ára 2,19 százalékkal 22 885 forintra drágult.

A Richter-részvények 32 500 forinton zártak, azaz a tegnapi záróértékhez képest nem változtak. A papír forgalma 2510 milliárd forint volt.

A Magyar Telekom papírok 981 millió forintos forgalommal 843 forinton zártak, ami 0,95 százalékkal magasabbbb, mint a tegnapi záróérték.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 6,66 ponttal, 0,25 százalékkal 2654,34 pontra emelkedett.

Eséssel nyitott Amerika

Az amerikai határidős indexek - részben az európai mintát követve - esni kezdtek szerdán; az okok élén a pénzügyi ágazat állapotát illető aggályok állnak.

A meghatározó európai részvények árfolyama csökkenni kezdett, miután lefelé mozdultak a kontinens banki papírjai annak hatására, hogy komoly részvénykibocsátást jelentett be a Royal Bank of Scotland.

A negatív hangulatot fokozta, hogy az Ambac Financial Group Inc kötvénybiztosító árfolyama 8,8 százalékkal csökkent első negyedéves veszteségének bejelentése után; a társaság 1,73 milliárd dollárt vesztett származékos hitelügyletein.

Váratlan profitcsökkenést jelentett a WellPoint Inc egészségbiztosító is - gyengülését főként a magas gyógyászati költségek okozták, kiemelt szerepe volt az időseknek nyújtott Medicare terveknek.

A vártnál jobb lett ugyanakkor a Yahoo Inc profitja, ám eddig még nem ért célt az az erőfeszítés, ami ajánlatának emelésére késztetné a Microsoft Corp.-t.

chipeket gyártó Broadcom Corp bevétele is meghaladta a várakozásokat. árfolyama már Európában nőtt 7 százalékkal.

A makrohírek közül az válhat érdekessé, hogy múlt héten csökkent a jelzálog igénylések száma - ennek oka főként a kamatok emelkedése.