Ismét 265 forint közelében az euró

Vágólapra másolva!
Jelentősen gyengült a forint a bankközi devizapiacon csütörtökön. A magyar deviza egyetlen nap alatt elveszítette az előző három napi erősödését.
Vágólapra másolva!

Egy euró csütörtök délután 264,05/25 forintot ért, így több mint két forinttal tért el az árfolyam a reggeli 261,60/70 forinttól, és 1,85 forinttal a szerdai 262,25/35 forinttól.

Csütörtökön a reggeli megugrás után gyakorlatilag folyamatos volt gyengülés - az euró csütörtöki szélső értékei: 261,50, illetve 264,65 forint volt. Magyarázatként a kereskedők az eddigi optimista befektetői magatartás megváltozását, a feltörekvő piacokkal kapcsolatos aggodalom térnyerését említették, hozzátéve, hogy a jelenlegi árfolyam inkább tekinthető "reálisnak", mint a korábbi.

A dollár tovább gyengül az euróval szemben: jelenleg 1,5360 az árfolyam. Ennek tudható be, hogy a dollárral szemben a forint is erősödött. Az amerikai deviza árfolyama délután 172,05/20 forint volt a szerdai 172,40/50 forint után.

Az állampapírok másodpiaca újra összeomlott, a hozamok hatalmasat ugrottak. A kereskedők magyarázatként stop-loss megbízásokat említettek, és a globális befektetői hangulat - a devizapiacon is ható - romlását emelték ki. Aligha szolgálhat vigaszul, de hasonló tendenciák alakultak ki a lengyel, a török, a dél-afrikai piacokon is, a feltörekvőnek nevezett országcsoport egészére jellemző a megingás.