Kedvező inflációs jelentés a Wall Streeten

Vágólapra másolva!
Az amerikai határidős indexek, amelyek a makroadatok nyilvánosságra kerülés előtt lefelé tartottak, emelkedni kezdtek annak hatására, hogy februárban változatlan maradt az infláció az Egyesült Államokban, és ez megnövelte a jövő heti Fed kamatcsökkentés valószínűségét.
Vágólapra másolva!

A tőzsde mai alakulására hatással lehet majd a fogyasztói bizalom alakulásának legújabb adata is: félő, hogy a gazdaság romlása ezt a mutatót is magával rántotta.

A Fed elnöke, Ben Bernanke egyébként előadást tart ma a lakástulajdonlásról - ebben is elhangozhatnak a tőzsdék számára üzeneteket tartalmazó mondatok.

A vállalati hírek közül fontossá válhat, hogy a MorganStanley javított a Boeing besorolásán; a társaság részvénye már Európában csaknem két százalékkal drágult.

A kiskereskedelmi ágazat híre, hogy az Aeropostale Inc negyedik negyedéves profitja 13 százalékkal nőtt - köszönhetően annak, hogy a fiatal vásárlók elpártoltak drágább versenytársaitól; ezzel együtt a cég árfolyama az elektronikus kereskedésben 1,4 százalékkal csökkent.

Ami a határidős indexeket illeti, az S&P 500 futures 10,70 ponttal nőtt (az inflációs adat megjelenése előtt 10,40 pontos mínuszban állt, 67 ponttal növekedett a Dow futures, 18 ponttal a Nasdaq 100 futures (korábban 83, illetve 7,50 pontos veszteségben voltak).