Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Negatív hangulat a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 339,03 pontos csökkenéssel, 21 249,70 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 1,57 százalékkal gyengült az index.
Vágólapra másolva!

A tőkepiacok globális negatív hangulatának nyomán a Budapesti Értéktőzsde valószínűleg gyengülni fog a nap folyamán. Miró József, az Erste Bank Zrt. vezető elemzője az MTI érdeklődésére elmondta: az amerikai és az ázsiai piacok esése után várhatóan a hazai börzén is negatív marad a hangulat.

Az USA piacán a befektetők várhatóan "visszavesznek" abból a növekedésből, amivel az amerikai Fed kamatcsökkentésére reagáltak szerdán - jegyezte meg. Miró József szerint a kormány szerdai bejelentése a kedvezőtlen GDP- és inflációs prognózisról nem befolyásolja a csütörtöki kereskedést, mert ezek a makroszámok a várakozások alapján már korábban beépültek a piaci árakba.

Befolyásolhatja viszont a részvénypiacokat az olaj árának ötdolláros esése, ami profitrealizálást válthat ki a befektetőkből. Az elemző hozzátette, a forint ugyanakkor várhatóan tovább erősödik csütörtökön, és akár 258 forint/eurós árfolyam is kialakulhat.

A BUX szerdán 179,39 pontos, 0,82 százalékos gyengüléssel, 21 588,73 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 28 milliárd forint volt, a vezető részvények az erősödő OTP kivételével gyengültek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről