Terjeszkedik a Banco Popolare

Vágólapra másolva!
A  Banco Popolare Hungary jelentős növekedést tervez elsősorban a lakossági valamint a kis- és középvállalkozások hitelezésében - mondta Fausto Perlato, a hitelintézet elnök-vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Az elnök-vezérigazgató kiemelte, az olasz Banco Popolare bankcsoport az elmúlt év tavaszán vette meg a magyarországi IC Bankot, amely a bank 100 százalékos tulajdona, az olasz hitelintézeti csoport jelenleg 10 fiókból álló hálózattal rendelkezik Budapesten és a főváros környékén.

Az olasz anyabank a Banco Popolare terveit jelzi, hogy a magyarországi felvásárlás óta két alkalommal is alaptőkét emelt, összesen 30 millió euró összegben, emellett 15 millió euró alárendelt kölcsöntőkét nyújtott a magyarországi leánybank számára.

Az elnök-vezérigazgató aláhúzta, már a napjainkban is érződik a lendületes fejlődés, miközben 2007 április végén az IC Bank mérlegfőösszege 15,53 milliárd forint volt, addig az idén február végén az új bank, a Banco Popolare Hungary mérlegfőösszege megközelítette a 25 milliárd forintot. A hitelállomány is jelentősen bővült a bank kis méretéhez képest is, 2006 végén a teljes hitelállomány 11,16 milliárd forint volt, ez év február végén 13,8 milliárd forintot tett ki, amelyből 7,6 milliárdot jelentettek az új hitelek.