Kismértékben gyengült a forint csütörtökön

Vágólapra másolva!
Alig gyengült a forint csütörtökön Budapesten a bankközi devizapiacon, a nap közepi erőtejes gyengülést ugyanis ellensúlyozta a délutáni erősödése. Az euróval szemben 266 forint felett is járt a magyar deviza, és a dollár is forgott 181 forint felett.
Vágólapra másolva!

A budapesti bankközi devizapiacon csütörtök délután 263,70/75 forint volt az euró árfolyama csak kissé maradt el a szerda délutáni 263,20/30 forinttól. Napközben viszont a napi mélyponton 266,50 forinton jegyezték az eurót, a reggeli 264,50/60 forint után.

A piacra jelentős nyomás nehezedik - mondták el a kereskedők az MTI-nek. A forgalom nagy, és a jelenlegi helyzetben kevesen mernének rövid távú előrejelzésre vállalkozni. Alig-alig találhatóak ugyanis biztos kapaszkodók, a piaci mozgásokat még utólag sem lehet egykönnyen megmagyarázni.

A jelenlegi árfolyam-alakulás elindítójának változatlanul az egész világra jellemző hangulat-romlást tartják, helyi természetű kiegészítői ennek az MNB kamatváltoztatási szándékaival kapcsolatos találgatások, szerepe volt a gyengülő trend felgyorsulásában a tegnapi rémhír-hisztériának is, de mindebből aligha magyarázható, hogy a 266,50-es szint után miért is indult hirtelen erősödésnek a forint - mondták.

Délutáni javulásával a forint 6,60 százalékra került a beavatkozási sáv közepétől, újabb 17 bázisponttal gyengült, 2006 ősze óta nem volt hasonló helyzetben.

Rég látott árfolyamot ért el a dollár is: csütörtök délután 181,50/55 forintot ért az amerikai deviza; a dollár szeptember 18-a óta nem volt ilyen erős a forinttal szemben.