Gyengült a forint

Vágólapra másolva!
Kedvezőtlen külföldi hírek miatt csaknem egész nap gyengült kedden a forint. A budapesti bankközi devizapiacon kedd délután 258,55/75 forint volt az euró árfolyama; bár reggel még hétfő délutáni értékén, 256,75/85 forinton jegyezték az eurót, majd az euró egészen 259,05 forintig jutott, és kisebb korrekció után alakult ki a hétfőinél jóval gyengébb forintárfolyam.
Vágólapra másolva!

Az okok között a kereskedők a gyenge makroadatok piaci hatásaira utaltak: délelőtt Európában tettek közzé kevéssé biztató szolgáltatói menedzserindexeket, majd a délutáni hangulatot ezek amerikai párja rontotta. Az amerikai piacokra az elnökválasztás mai "szuperkeddje" miatt amúgy is a kivárás volt jellemző, és a rossz adatok nyomán még inkább csökkent a befektetők kockázatvállalási hajlandósága.

A forint így kedd délután 8,40 százalékra került a beavatkozási sáv közepétől annak erős oldalán, a keddi kereskedésben 64 bázisponttal gyengült.

A dollár is erősödött a forinttal szemben: az amerikai deviza árfolyama kedd délután 176,40/60 forint volt a hétfői és a reggeli 173,40/50 forint után.