Stabil maradt szerdán a forint

Vágólapra másolva!
Az eurót 258,15/30 forinton jegyezték szerda délután négy órakor a budapesti bankközi kereskedelemben, gyakorlatilag a kedd délutáni 258,15/25 forinttal megegyező árfolyamon.
Vágólapra másolva!

A forint hevesen ingadozott a kereskedés során, reggel 255,95/256,05 forintnál nyitott az euró, majd a forint erősödésével 255,60-ig ment el az árfolyam, később 258,70 forintig erősödött vissza a közös európai valuta, aztán ismét enyhe gyengülés következett.

A sáveltörlést követően a forint jelenleg megtorpanásokkal tűzdelt erősödő pályán "keresi a helyét" - mondták a kereskedők. A továbbiakban is magas volatilitásra lehet számítani.

Nem egységesen alakult szerdán a közép- és kelet-európai devizák árfolyama az euróval szemben. A zloty a lengyel jegybank kamatemelése előtt egy kissé gyengült, majd korrigálta veszteségét. A szlovák korona szintén enyhe veszteség után korrigált. A cseh korona 0,30 százalékos nyereséget ért el.

A feltörekvő piaci devizák iránti javuló befektetői hangulatot tükrözi a török líra által az euróval szemben elért 0,30 százalékos és a dél-afrikai rand által elért 0,70 százalékos árfolyamnyereség. A sáv alól felszabadított forintra a javuló hangulat különösen kedvező hatást gyakorol, és hozzájárul az erősödő tendencia fennmaradásához - vélik kereskedők.

Az euró rekordot döntött a nap folyamán a dollárral szemben, áttörve az 1,5100-es határt. A dollárt 170,95/171,05 forinton jegyezték szerda délután a budapesti bankközi kereskedelemben, lényegesen gyengébben a kedd délutáni 173,45/55 forintnál, tükrözve az euróval szemben elszenvedett árfolyamveszteségét.