Túlteljesített a Vám- és Pénzügyőrség

Vágólapra másolva!
Túlteljesítette a költségvetés által meghatározott bevételi tervet a Vám- és Pénzügyőrség 2007-ben, a testület összességében 1241 milliárd forintot szedett be az elmúlt évben, ez több mint 90 milliárd forinttal haladta meg az elvártat - közölte Nagy János országos parancsnok Miskolcon sajtótájékoztatón, hétfőn.
Vágólapra másolva!

A Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnoksága évértékelő állománygyűlése után tartott tájékoztatón Nagy János altábornagy elmondta: az 1241 milliárd forint a 7100 milliárd forintos teljes központi költségvetési bevétel 17,5 százaléka.

Jövedéki adóból 818,5 milliárd, regisztrációs adóból 93,4 milliárd folyt be, az első 10, a második csaknem 20 százalékkal több az előirányzatnál.

A hivatal munkatársai tavaly csaknem 40 ezer bűncselekményt és szabálysértést derítettek fel 117 milliárd forint értékben, a lefoglalt áruk értéke meghaladta a 25 milliárd forintot. Az elkövetési érték 45 százalékkal, míg a lefoglalt áruk értéke kétszeresére emelkedett.

A múlt évben 101 alkalommal, 158 kilogramm kábítószer csempészetét sikerült leleplezni, ennél lényegesen kevesebben próbálkoznak cigaretta- és üzemanyag-csempészéssel.

Bodrogi Tibor, a régiós parancsnokság megbízott vezetője arról szólt, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye által alkotott térség pénzügyőrei tavaly jövedéki adóból 17,1 milliárd forintot szedtek be, ötödével többet, mint a megelőző évben. A vámszakterület bevétele meghaladta a 11,2 milliárd forintot, az uniós vám összege az 1,5 milliárdot, míg az áfa-bevétel megközelítette a 8 milliárd forintot.