Az év érméje lehet az 50 forintos

Vágólapra másolva!
Az év érméje lehet az 1956-os forradalom 50. évfordulójára kibocsátott 50 forintos érme. Az amerikai Krause Publications kiadó évek óta meghirdeti az év érméje pályázatot. Korábban szakmai szervezetek döntöttek arról, hogy melyik ország érméje nyeri a versenyt, de most először a nagyközönség szavazhat erről interneten.
Vágólapra másolva!

A pályázatot tíz kategóriában hirdették meg, idén 40 országból több száz nevezés érkezett többek között a legjelentősebb történelmi vagy kortárs esemény, a legszebb arany- vagy ezüst pénzérme, a legsikeresebb, a legművészibb érme címéért.

A legjelentősebb kortárs esemény kategóriába bekerült a Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott 2006-os, jubileumi 50 forintos érme, amelynek névértékes oldala megegyezik a forgalomban lévő 50 forintosokéval, a másik oldalon azonban az Országház épületének a Duna felőli ábrázolása látható, az előtérben lyukas nemzeti színű zászlóval.

Egyebek mellett francia, osztrák, kanadai, amerikai, szingapúri, német, ausztráliai és finn érmék mellett lehet szavazni a magyar 50 forintos érmére. Az eredményhirdetésre a World Money Fair nemzetközi érmekiállításon és vásáron kerül sor, amelyet február 1. és 3. között rendeznek meg Berlinben.