Vágólapra másolva!
A Masped Rail Cargo Magánvasút Zrt. magán vasúttársaság hétfőn kézhez kapta az árutovábbítási működési engedélyt a Magyar Vasúti Hivataltól (MVH) - közölte Gáspár Tamás, a társaság vezérigazgatója, az MTI érdeklődésére, kedden.
Vágólapra másolva!

A cég 2007 nyarán alakult 20 millió forintos alaptőkével, azzal a céllal, hogy komplett irányvonatokat indítson olyan árukkal, szállítmányokkal, amelyek jelenleg többségében elkerülik Magyarországot. Így például a német-osztrák-szlovén-horvát-szerb-török áruforgalmat próbálják kedvező árajánlataikkal Magyarországon keresztüli útvonalon fuvarozni vasúton.

Az MVH-hoz a működési engedélyt 2007 szeptemberében nyújtották be. A vezérigazgató elmondta, hogy kezdetben mintegy 100 vasúti vagont bérelnek, elsősorban a Masped csoport más cégeitől, ám a forgalom felfutásától függően saját tulajdonú vagonok vásárlását is tervezik a jövőben. Gáspár Tamás kiemelte, hogy áprilisban kezdik tevékenységüket, amikortól heti 5 vonatpárt indítását tervezik. Működésük első 8 hónapos csonka évében 1,5 milliárd forint árbevételt terveznek. Az MVH honlapja szerint a Masped Rail Cargo Magánvasút Zrt. működési engedélyét 2008. január 15-én adta ki, amely valamennyi EGT tagállamban érvényes.