Mérsékelten indult a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 117,76 pontos emelkedéssel, 25.593,62 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,46 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi tendenciák alapján várhatóan nem lesznek nagy ármozgások kedden a Budapesti Értéktőzsdén. Tapaszti Attila, a Takarékbank elemzője szerint a nemzetközi tőzsdék iránya határozhatja meg a kereskedést a BÉT-en, miután hazai vállalati hírek nem láttak napvilágot.

A szakértő nem vár számottevő árváltozásokat, stagnáló, oldalazó ármozgásokat valószínűsít.A leglényegesebb befolyásoló tényező továbbra is az amerikai gazdasággal kapcsolatos recessziós félelmek, amelyek a következő hetekben is hatással lehetnek a tőzsdékre.

Amíg ezzel kapcsolatban nem tisztul a kép, addig nagy volatilitársa lehet számítani a részvénypiacokon - fejtette ki az elemző. A BUX hétfőn 220,67 pontos,0,87 százalékos emelkedéssel, 25.475,86 ponton zárt.

A részvénypiac forgalma közel 34 milliárd forint volt, a vezető részvények mindegyike emelkedett. A nap nyertese az OTP volt, amely a teljes napi forgalom 71 százalékát adó, 24 milliárd forintos forgalmat produkált.