Újabb nullás hitel az Erste Banktól

Vágólapra másolva!
Jutalékokat nem, csak kamatokat kell fizetniük azoknak, akik felveszik az Erste Bank legújabb lakossági hitelét. A pénzintézet ugyanis új, svájcifrank-alapú, hat hónapos kamatperiódusú, szabad felhasználású és lakáscélú jelzáloghitelt kínál "Csak kamat" elnevezéssel.
Vágólapra másolva!

A termék bevezetésével egyidejűleg indított akció keretében a bank most átvállalja az ingatlanszakértői díjat, két tulajdoni lap lekérdezési díját, és bizonyos feltételek teljesülése esetén még kamatkedvezmény is igénybe vehető hozzá.

A "Csak kamat" nevű konstrukció az Erste Bank korábbi kedvezményes hiteleinek továbbfejlesztett változata, amelynek célja, hogy a piacon elérhető legkedvezőbb havi törlesztésű svájcifrank-alapú hitelt tudjuk banki költségek nélkül ügyfeleinknek kínálni - hangsúlyozta a termék bevezetése kapcsán Sztanó Imre, a pénzintézet lakossági üzletágának vezetője.

Szerinte a bank ügyfelei jelentős megtakarítást érhetnek el az új kölcsön felvétele esetén a hagyományos jelzáloghitelekhez képest. Egy 8 millió forintos, 20 éves futamidejű szabad felhasználású jelzáloghitelnél a megtakarítás a járulékos költségek elhagyása miatt elérheti a 195 ezer forintot. Egy 5 millió forintos, svájcifrank-alapú, 6 hónapos kamatperiódusú, piaci kamatozású lakáshitel esetén, 20 éves futamidővel számolva, a havi törlesztés 37 254 forint lesz, a teljes hiteldíjmutató pedig 6,85 százalék.

Akciós kamat mellett is elérhető a "Csak kamat" hitel, ha felvevői az Erste Banknál vezetett lakossági bankszámlájukra utaltatják a munkabérüket, és legalább két csoportos beszedési megbizást adnak a futamidő első három évében. Ez azonban nem feltétele a kölcsön igénylésének, csupán egy lehetőség a kedvezőbb kamat eléréséhez.

Lakáshiteleknél az akciós kamat mértéke az első kamatperiódusban évi 3,99 százalék, a teljes hiteldíj-mutató 6,72 százalék. Így a havi törlesztőrészlet egy 5 millió forintos, svájcifrank-alapú, 6 hónapos kamatperiódusú, piaci kamatozású lakáshitel felvétele esetén, 20 éves futamidővel számolva, 31 509 forint lesz az első kamatperiódusban.

A pozitívan elbírált lakáscélú, valamint a jövedelemalapú szabad felhasználású "Csak kamat" jelzáloghitel-ügyletekhez az Erste Bank hitelkártyát is ad, amelynek első éves kártyadíját elengedi. A hitelkártyához kapcsolódó hitelkeret összege minimum 200 ezer forint.