Folytatja saját részvény vásárlásait a Mol

Vágólapra másolva!
A Mol kedden bejelentette, hogy a 2007. évi rendes közgyűlés felhatalmazása alapján folytatja a tavaly június 22-én megkezdett tőkeoptimalizációs programját. A saját részvény vásárlási programot a közgyűlési felhatalmazás keretei között a visszavonásig, de legkésőbb 2008. október 25-ig folytatja a Mol.
Vágólapra másolva!

A részvényvásárlások lebonyolításával továbbra is az ING Bankot, valamint az OTP Bankot, mint befektetési szolgáltatókat bízza meg a Mol.

A Mol tavaly június 22-én jelentette be, hogy saját részvény vásárlási programot indít, és megbízást adott az ING Banknak, hogy 2007. december 31-ig legfeljebb 10 százaléknyi Mol részvényt vásároljon a tőzsdén. A társaság a saját részvény vásárlásokat a tőkeszerkezet optimalizálásával indokolta, ám a piacon a lépést az OMV ellenségesnek minősített felvásárlási kísérlete elleni válaszként értékelték.

A saját részvényekre vonatkozó 10 százalékos törvényi korlátozás miatt az olajtársaság a felvásárolt részvények egy részét kölcsön adta az OTP Banknak és az MFB Invest Zrt.-nek. A legutóbbi, 2007. december 29-iki kimutatás szerint a Mol 9,070 millió darab saját részvénnyel rendelkezett, ez az alaptőke 8,27 százalékának felel meg.