Egy céggel megrövidült a Magyar Telekom

Vágólapra másolva!
Kellemetlen helyzetbe került a Magyar Telekom, amelynek felszámolják egyik leánycégét. A T-Systems Hungary az anyavállalat egyik meghatározó üzletágának a nevét is viseli - derül ki a szerdai Népszabadságból.
Vágólapra másolva!

Felszámolás sorsára jutott a Magyar Telekom (MT) 100 százalékos leányvállalata, a T-Systems Hungary (TSH) Kft., miután az eljárás megindításáról szóló kérelem alapján a Fővárosi Bíróság fizetésképtelenné nyilvánította a társaságot.

A Magyar Telekomnak ez nem igen jó, mert a T-Systems márkanéven fut az egyik stratégiai üzletáguk is, igaz az ezzel kapcsolatos tevékenységet már nem e cég végzi. Az MT öt alapvető üzletága: a vonalas telefonos egyéni ügyfelekkel foglalkozó T-Com, a kábeltévés T-Kábel, az internetszolgáltató T-Online, a mobiltelefonos T-Mobile és az üzleti szolgáltatásokat összefogó, a kiemelt ügyfelekkel együttműködő T-Systems.

Utóbbi márkanév alatt 3000 stratégiai, közigazgatási és kiemelt ügyfelet szolgálnak ki. A vállalat azonban időközben - a cégbírósági adatok szerint december 31-én - beolvadt az ugyancsak a Magyar Telekom csoporthoz tartozó IQSYS Informatikai Zrt.-be. Így a felszámolási végzés közzététele idején elvileg a T-Systems már nem létezett, jogutódja már ez a társaság. A cégbírósági papírok szerint a felszámolási eljárás január 3-án lépett érvénybe, amit a cégbíróság át is vezetett.

Az utolsó elérhető mérleg szerint a T-Systems Hungary 2006-ban 13,5 milliárd forintos árbevétel mellett 24,5 millió forintos mérleg szerinti eredményt produkált. A megelőző évben a forgalom lényegesen alacsonyabb, 9,3 milliárd forintot ért el, ám a profit megközelítette a 129 millió forintot.