Caldwell beszállt a BÉT-be

Vágólapra másolva!
Kanadai befektető invesztált a BÉT-be, Thomas Caldwell különböző tulajdonosoktól összesen 4,17 százalékot szerzett. A befektető - aki egy sor más börzében is tulajdonos - összefogott a Concorde-dal, hogy együtt lépjenek fel a régió rézsvénypiacain.
Vágólapra másolva!

A Caldwell Investment Management Ltd. szervezésében torontói befektetőcégein keresztül 4,17 százalékos részesedést vásárolt Thomas Caldwell kanadai befektető - a torontói börze korábbi elnöke - a Budapesti Értéktőzsdében (BÉT). Az Urbana Corp. és befektetőtársai az "induló pozíciót" többek között a Concorde Értékpapír Zrt.-től vásárolták.

A mostani invesztíció az első Caldwell-üzlet Közép-Európában - adta hírül a torontói Financial Post. A kanadai befektető egyebek mellett a torontói, a bombay-i, a new yorki és a londoni tőzsdében is tulajdonos. Az Urbana - amely 3,13 százalékot szerzett a BÉT-ben - együttműködési megállapodást is kötött a Concorde-dal, aminek keretében közösen lépnek fel a régió tőzsdéin.

A BÉT 58 tulajdonosa közül 14-en birtokolnak 1 százaléknál nagyobb részesedést - a december 31-i részvénykönyv kivonat szerint. A legnagyobb tulajdonosok az Unicredit Bank, a Wiener Börse AG, az Österreichische Kontrollbank, az osztrák Erste, illetve az Erste befektetési Rt., az osztrák Raiffeisen, az MNB és a KBC Securities. Mögéjük sorolt be a mostani vétellel Thomas Caldwell.