Alacsonyabb gázárat ígér az új szolgáltató

Vágólapra másolva!
A jelenlegi közüzemi gázdíjnál átlagosan 8 százalékkal alacsonyabb tarifát ígér az Első Magyar Földgáz- és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft., amely februárban kezdi el a lakossági szolgáltatását. Az ügyfelek továbbra is a korábbi hálózaton keresztül kapják a gázt, a gázórát sem kell lecserélni.
Vágólapra másolva!

Az új szolgáltató piacra lépése alternatívát jelenthet az ügyfelek számára a monopol helyzetben lévő gázellátó cégek kínálatával szemben. A szolgáltatóváltáshoz a gas.hu internetes honlapon kell szerződést kötni mint lakossági szabadpiaci fogyasztó. A szolgáltatónál szinte minden online működik, így a számlázás és a fizetés is. A cég később az interneten túl más értékesítési csatornákat is igénybe kíván venni, illetve megszólítani a piac kisfogyasztóit, így ügyfélszolgálati irodák nyitását is tervezik - mondta el Góczi István, az EMFESZ ügyvezető igazgatója.

Félmillió új ügyfél a cél

A Dmitro Firtas ukrán üzletember tulajdonában lévő Group DF (GDF) holdinghoz tartozó EMFESZ 2004 óta van jelen a magyar gázpiacon, és mintegy 20 százalékos piaci részesedést tudhat a magáénak a teljes magyar földgázforgalomból. A szabadpiacon értékesített teljes mennyiségnek közel 70 százalékát a cég juttatja el 200 ipari fogyasztó ügyfeléhez 500 szállítási ponton, és 2007-ben az árbevétel mintegy 190 milliárd forintot tett ki. A társaság az egész ország, elsősorban Közép-Magyarország meghatározó lakossági gázszolgáltatója kíván lenni, 2008 végéig legalább 100 000, de kedvező esetben akár 500 000 ügyfél megszerzését tűzték ki célul.