Gyengébben nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 146,49 pontos csökkenéssel, 25 964,87 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,56 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Kivárás lehet szerdán a Budapesti Értéktőzsdén, főként az Egyesült Államokban megjelenő vállalati hírek mozgathatják a piacot. Az amerikai vállalati gyorsjelentési szezon elindulásával inkább a vállalati hírek, és csak kevésbé a makrogazdasági adatok befolyásolhatják a részvénypiacot - mondta Kuti Ákos, a Cashline Értékpapírtól. Az elemző némi pluszos nyitás után kivárást, illetve az árak lemorzsolódását valószínűsíti.

A hazai vállalati hírek közül Kuti Ákos kiemelte az RWE és a WestLB megállapodását arról, hogy összehangoltan járnak el az Elmű Nyrt.-ben való további befolyásszerzés érdekében. Az elemző szerint a bejelentés összefüggésben állhat a Fővárosi Önkormányzat 10 százalékos pakettjének eladásával, amelyre a hírek szerint január 10-ig kell ajánlatot tenni. Amennyiben a pakettet az Elműben 55,26 százalékos részesedéssel rendelkező RWE szerzi meg, úgy ajánlatot kell tennie a többi tulajdonos felé, amelynek árfolyama az elemző számítása szerint 32 ezer forint körül lehet a 180, illetve 360 napos tőzsdei átlagár alapján.