Szilveszterkor is mehetünk bankfiókba

Vágólapra másolva!
Bankonként eltérő, mennyire kell sietnie annak, akik még 2007-ban személyesen akarja elintézni pénzügyeit. Akad olyan bank, amelyik már 28-án bezárta fiókjait és olyan is, amelyik még szilveszterkor is nyitva tart fiókokat. Az [origo] utánajárt, melyik pénzintézet meddig fogadja az ügyfeleket az év utolsó napjaiban.
Vágólapra másolva!

Idén a CIB Bank és az Inter-Európa Bank ügyfeleinek kellett a legjobban sietniük a fióklátogatással. A két pénzintézet ugyanis már december 28-án, pénteken 14 órakor bezárta valamennyi fiókját és csak január 3-án reggel nyitja ki azokat újból. A hosszú szünet oka, hogy január 1-jén összeolvad a két bank.

A legtöbb magyarországi bank december 29-én, szombaton tartja utoljára nyitva fiókjait a 2007. esztendőben, méghozzá pénteki munkarend szerint. A valós idejű forintátutalások közül pedig az aznap 13 óráig beérkezőket tudják még 2007-ben teljesíteni

A kérdésünkre válaszoló, december 29-én is nyitva tartó pénzintézetek közül a Raiffeisen Bank ügyfeleinek kell a legjobban igyekezni a fiókok felkeresésével. A pénzintézet fiókjai ugyanis szombaton már 13 óra bezárnak

Nem sokkal bankolhatnak tovább személyesen az Allianz Bank ügyfeleinek sem most szombaton. A pénzintézet fiókjai 13 óra 30 perckor zárnak, a nagy összegű készpénzfizetéssel járó akcióikat pedig 12 óráig kell bejelenteni banknál, hogy azok fiókzárásig megvalósuljanak.

Eltérő munkarendben

A december 29-én ennél később záró bankok zárási ideje között még nagyobb a különbség. A Citibank fiókjai 14 óráig, a Volksbank irodái 15 óráig tartanak nyitva most szombaton.

A Budapest Bank fiókjaiban 16 óráig várják az ügyfeleket és az érdeklődőket december 29-én, forintátulásokat azonban csak 15 óráig fogadnak, értékpapír-forgalmazást viszont fiókzárásig, azaz 16 óráig is vállalnak. Internetbankon, Mobilbankon, Üzleti Terminálon keresztül azonban akár 18 óráig is adhatnak be aznap teljesülő megbízásokat a bank ügyfelei.

A három nagy hálózatú bank közül a már 200 fiókot üzemeltető K&H Bank fiókjai csuknak be először december 29-én. A pénzintézet fiókjai ugyanis 17 óráig tartanak nyitva.

Az év utolsó napján is lehet bankolni

Óriási az eltérés a legnagyobb hálózatot fenntartó OTP Bank egyes fiókjainak most szombati nyitva tartásai között. Akad olyan bankfiók amelyik már 14 órakor bezár, számos fiók viszont rekordhosszúságú ideig várja az ügyfeleket.

A legtovább, egészen este 8 óráig tart nyitva Budapesten az Aréna Plazában, a Lurdy Házban, a West Endben és Soroksári Auchanban működő fiók. A vidéki OTP-fiókok közül a budakalászi Corában, a budaörsi, a csömöri és a dunakeszi Auchanban, valamint a kecskeméti Pólus Rónában lévő fiók van este 8-ig nyitva. A Szentendrei úti Auchan-beli fiók fél 8-ig, a Savoya parkban lévő 7-ig, a Camponában működő pedig fél 7-ig áll a bank ügyfelei rendelkezésére.

Akad azonban olyan pénzintézet, amelynek bevásárlóközpontokban lévő fiókjai még december 29-ike után is várják az ügyfeleket. Az Erste Bank és az OTP Bank lévő fiókjai azonban még Szilveszter napján is nyitva lesznek.

Az Erste Banak december 29-én ugyan viszonylag korán bezárja fiókjait. A pénzintézet legtöbb fiókja szombaton 15 óráig, a bevásárlóközpontokban működő fiókjai pedig 16 óráig lesznek nyitva. Ez utóbbiak viszont még az év utolsó napján is kinyitnak, és a szombati munkarendnek megfelelően 14 óráig tartanak nyitva..

Giczi József