Nagyobb oddsokat fog kínálni a Tippmix

Vágólapra másolva!
A Szerencsejáték Zrt. árbevétele az elmúlt két évben stagnált, ám 2008-ban várhatóan emelkedik a bukmékeri típusú játékok adózási szabályainak kedvező változása miatt. Emiatt növelhetik a nyereményszorzókat, amivel Magyarországon tarthatják a határmenti szerencseturistákat, és ezáltal is növelhetik az árbevételt.
Vágólapra másolva!

Székely Gábor a társaság vezérigazgatója közölte, hogy a cég árbevétele 2007-ben az utolsó hét forgalmát leszámítva 141,5 milliárd forintot tett ki, ami megegyezik a teljes 2006-os évivel. Az év utolsó napjaiban legfeljebb 3 milliárd forint további bevételre számít a társaság.

Mivel a Szerencsejáték Zrt.-nek januártól a bukmékeri játékok, így a Tippmix után nem kell személyi jövedelemadót fizetnie, nőhetnek a nyereményszorzók, a növekvő odds-ok miatt pedig népszerűbb lesz a játék. Emiatt a Tippmixből származó idei 14 milliárd forintos bevétel 2008-ben a tervek szerint 30 százalékkal, de akár 100 százalékkal is bővülhet - mondta Székely Gábor.

Utalt arra, hogy a sokan a környező országok fogadóirodáiba járnak át, mert ott - különösen Szlovákiában és Ausztriában - az eddig kedvezőbb adózás miatt magasabb szorzókat tudtak kínálni. Talyigás Péter, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs igazgatja elmondta, hogy a társaság 2006-ban 56,2 milliárd forintot fizetett be a költségvetésbe nyereményadóként, illetve játékadóként. Ehhez jött még 1 milliárd forint osztalék.

Előzetes adatok szerint 2007-ben az első 11 hónapban 52,2 milliárd forint volt a költségvetésnek befizetett összeg, és várhatóan 1,6 milliárd forintot tesz ki az osztalék. Az év utolsó hónapja mindig erősebb a többinél - tette hozzá a kommunikációs igazgató.

Beszámolt arról, hogy a társaság éves árbevételéből 38-40 milliárd forintot tesz ki az ötös lottóból, 20 milliárd forintot a hatos lottóból, 15 milliárd forintot a Skandináv lottóból, 12 milliárd forintot pedig a kaparós sorsjegyekből származó bevétel.