Utolsó Ügetőszilveszter állami módon

Vágólapra másolva!
Remélhetőleg az Ügetőszilveszter hagyománya nem lesz a privatizáció áldozata - ugyanis az idei az utolsó ilyen állami rendezvény. A nyílt privatizációs pályázat nyomán jövőre mind a versenyeknek, mind a Kincsem Parknak új tulajdonosa lesz. Az esemény különleges volta ezért mind a versenyben, mind a külsőségekben megnyilvánul majd - ígéri Vajtó Lajos ügyvezető igazgató a csütörtöki Napi Gazdaságban.
Vágólapra másolva!

Tavaly egyszerre ért el rekordbevételt és rekord nézőszámot a Kincsem Park, ami a hazai lóversenyzés 180 éves történetében kimagasló teljesítmény. A Kincsem Park kiváló adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy Budapest legnagyobb rendezvénycentruma, igazi élménypark legyen, hogy a lóversenyek közéleti találkozók színterévé váljanak, ahová ha ellátogatnak az érdeklődők, már az öltözetükkel is megtisztelik az esemény rangját.

Számos rendezvényünket már most is "megkalapolják" a hölgyek, és visszatért a vendégeink körébe a szellemi és gazdasági elit számos kiválósága is.

Határozottan érezhető a szándék, hogy a magyar versenyeket a nagy nemzetközi lovas eseményekhez igyekeznek kapcsolni. Illetve olyan nemzetközi hagyományokhoz, melyek nálunk is megvoltak, csak vissza kell "varázsolni" őket a mába.

A lóverseny népszerűsítésével ugyanis az a cél - akárcsak az ebben élenjáró Angliában és Franciaországban -, hogy minden társadalmi réteg képviselője kijárjon a versenyekre. A hírverésnek, a színvonalas új lelátónak és a hírességeknek köszönhető, hogy ma már egyetemistákkal éppúgy lehet találkozni a versenyeken, mint az elittel.

Egyre több ismert ember nemcsak nézőként, hanem büszke lótulajdonosként is részt szeretne venni a derbiken. Galambos Lajosnak, Fábry Sándornak, Doszpot Péternek például saját lova van.Az elmúlt egy évben olyan eseményeket hoztak ide, mint veteránautó-bemutató, kutyakiállítás, bikarodeó, pálinka- és sörfesztivál, szépségverseny. Ezúttal mire számíthatunk?

Az Ügetőszilveszter az ország legnagyobb óévbúcsúztató rendezvénye, hiszen csaknem tízezer ember szokott itt ünnepelni. Színvonalas versenyekkel, műsorral, családi programokkal készülünk, ahol a lóversenyzéssel szimpatizáló sztárok jelenlétére is számíthatunk. Színészek, sportolók, zenészek hajtanak majd lovakat, és természetesen lesz VIP-páholy is kellemes dzsesszmuzsikával, kalapszépségversennyel - ahogy az a nagy derbyken dukál. Mivel az előző években a jelenlegi rendszerrel nem tudták kulturáltan megoldani a beléptetést, idén ingyenessé tették.