Elkelt a Gulliver és Star Toys

Vágólapra másolva!
A KBC Private Equity NV (KBC PE) befektetési társaság megvásárolta a Gulliver és Star Toys Kft. száz százalékát a tulajdonos magyar magánszemélyektől. A Kovács és Kovalcsik házaspárok által 1989-ben indított játék kis- és nagykereskedési vállalkozások 2007-ben várhatóan 5,5 milliárd forint konszolidált árbevételt érnek el.
Vágólapra másolva!

Az árat nem közölték. Bodor András, a KBC PE Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója az MTI kérdésére annyit mondott: a magyarországi befektetések értéke nem éri el a KBC PE 450 millió euró értékű összes befektetésének 10 százalékát. A most megvásárolt Gulliver és Star Toys cégek mellett a Grafika Press Nyomdaipari Zrt. a KBC PE másik befektetése Magyarországon. A KBC PE portfóliójában 65 aktív befektetés van.

A Gulliver csoport az elmúlt 19 év alatt öt raktáráruházból és 15 kiskereskedelmi szaküzletből álló vállalkozássá vált - áll a közleményben. Az alapvetően saját forrásokból finanszírozott cégcsoport konszolidált árbevétele 2006-ban meghaladta az ötmilliárd forintot, és Magyarországon vezető a játékkereskedelmi piacon. A továbbiakban a KBC PE tőkeháttere lehetővé teszi a kis- és nagykereskedelmi bolthálózat országos, valamint határon átnyúló bővítését is.

Floris Vansina, a KPC PE ügyvezető igazgatója elmondta: "A Gulliver-akvizíció a KBC Private Equity második magyarországi tranzakciója rövid időn belül. ... Vonzó a külföldi terjeszkedés lehetősége is." Kovalcsik Péter, a Gulliver Kft. értékesítési igazgatója hozzátette: "A KBC PE mint pénzügyi befektető ... elősegíti, hogy a jelentősen megnőtt vállalatcsoport hatékonyabban ... tudjon működni, illetve továbbterjeszkedni a régióban."