Élelmiszerhiány a kamionos sztrájk miatt

Vágólapra másolva!
Az olasz kamionosok hétfőn kezdődött országos sztrájkja miatt keddre közlekedési káosz, benzin- és élelmiszerhiány alakult ki Olaszországban.
Vágólapra másolva!

A magas benzinárak miatt tiltakozó, és a munkaórák csökkentését követelő kamionosok az olasz nagyvárosok körül az utakat és autópályákat zárták le. A benzinkutak és szupermarketek ellátása akadozik, ezért benzin- és élelmiszerhiány alakult ki.

Az akció keretében hét olasz kamionsofőr-szakszervezet együtt hirdetett ötnapos munkabeszüntetést. A sztrájkolók a külföldi teherjárművek mozgását is igyekeznek korlátozni.
Súlyos fennakadások mutatkoznak Róma északi bejárójánál, az A1-es Milánó-Nápoly autópálya mindkét irányban járhatatlan, az A14-es autópálya Foggia és Cerognola között szintén mindkét irányban le van zárva.

Az A4-es autópályán egyes kijáratoknál hosszú a sor, lassú a forgalom.A szupermarketek ellátása akadozik, hétfő óta több római áruház nem kapott friss árut, miközben az olasz gazdaszövetség arra figyelmeztetett, hogy a gazdálkodók több millió eurós kárt szenvednek, ha a romlandó termékeket nem lehet célba juttatni.

Bár a sztrájkot a fuvarozók bejelentették, az olasz sztrájkfelügyelet szerint a közlekedési blokád törvényellenes, és figyelmeztették a sztrájkolókat a várható szankciókra.