Külön BKV-bérlet lesz kismamáknak

Vágólapra másolva!
A BKV kismamabérlethez vezető első fontos lépésnek tartja Szolnoki Andrea (SZDSZ) és Rétvári Bence (KDNP), hogy a Fővárosi Közgyűlés esélyegyenlőségi bizottsága kedden az érintettek körének, illetve a várható költségeknek a felmérésére kérte fel a főpolgármestert. Jövőre a 30 napos felnőtt bérlet árát 8.250 forintra, a tanuló-nyugdíjas bérletét 3.250 forintra kívánja emelni a BKV javaslata alapján a városvezetés.
Vágólapra másolva!

Szolnoki Andrea közölte, hogy módosító indítványában, amelyet egyhangúlag elfogadott a bizottság, azt javasolta, hogy a kismamabérlet bevezetésének feltételrendszerét dolgoztassa ki a főpolgármester. Ahhoz, hogy költségvetési elkötelezettséget tegyen ez ügyben az önkormányzat, tudni kell azt, hogy hány kismamát érint az ügy, s ennek mekkora az anyagi kihatása a fővárosra nézve. A szabaddemokrata politikus szerint a BKV a januári bérletvásárlások alapján elvégezheti a szükséges felméréseket, számításokat, s ezt követően a bizottság elé kerülhet a kérdés.

Esélyegyenlőségi szempontból indokoltnak tartja a bizottság a kismamabérlet bevezetését - szögezte le. A politikus emlékeztetett arra, hogy az általa ez ügyben a főpolgármesterhez intézett korábbi interpellációja alapján a BKV 1,7 milliárd forintra becsültre a kismama-kispapa bérlethez szükséges forrásokat. Az érintettek a tanuló-nyugdíjas bérletek áráért vásárolhatnák meg a bérletüket e javaslat szerint.

Jövőre a 30 napos felnőtt bérlet árát 8.250 forintra, a tanuló-nyugdíjas bérletét 3.250 forintra kívánja emelni a BKV javaslata alapján a városvezetés.