Év végi betétakció az Erste Banknál

Vágólapra másolva!
Betéti akciókat indított az Erste Bank azon ügyfelek számára, akik a betétlekötés első időszakában aktívan használják bankszámlájukat vagy hitelkártyájukat.
Vágólapra másolva!

Az akcióban a két hónapos ismétlődő, tőkésedő Erste Aktív Betét, valamint a fele részben három hónapos ismétlődő betétből és fele részben az Erste Ingatlan Alap befektetési jegyeiből álló Erste Duett és Erste Duett Extra Megtakarítás vesz részt. Az akció során terméktől függően az alapkamatnál több százalékkal magasabb, akár évi 11 százalék kamat is elérhető.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágának vezetője elmondta: az év végéig tartó akció során elsősorban azon ügyfeleiknek kedveznek, akik aktívan igénybe veszik a bank több szolgáltatását. Az elérhető kamatprémium mértéke ezért attól függ, hogy az ügyfél milyen gyakorisággal használja például hitelkártyáját, bankkártyáját vagy azt a bankszámlát, amelyről a betétlekötés történt.

Az Erste Duett Extra Megtakarítás esetében - amely fele részben egy három hónapos ismétlődő lekötött betétből, fele részben az Erste Ingatlan Alap befektetési jegyeiből áll - például a betéti részre az évi 8 százalékos alapkamaton felül további 3 százalék kamatprémiumot biztosítanak, amennyiben az ügyfél a betétlekötés első időszakában legalább négy alkalommal használja hitelkártyáját, összesen minimum 50 ezer forint értékben. A betéti részre vonatkozó egységesített betéti kamatláb mutató (EBKM) az első 3 hónapban: 8,36-11,63 százalék. Ennek azonban az is feltétele, hogy az elhelyezni kívánt összeg legalább 10 százaléka Erste Bankon és Erste Befektetési Zrt.-n kívüli forrásból származzon és összege elérje az egymillió forintot.

Sztanó Imre hozzátette: az akció során az Erste Duett Extra Megtakarítást választó ügyfeleik most egyszerűsített hitelkártya-igényléssel juthatnak hitelkártyához, újonnan igényelt hitelkártya esetén a főkártya és a társkártya első éves díját is elengedik. Amennyiben pedig a megtakarítás meghaladja a kétmillió forintot, az Erste Bank egy 200 ezer forintos hitelkerettel feltöltött hitelkártyát biztosít az ügyfél számára.

Az Erste Duett Megtakarítás szintén betét és ingatlanalap kombinációjából álló megtakarítási forma. Itt az elérhető éves kamat 10 százalék (EBKM: 10,53 százalék), amennyiben az elhelyezni kívánt megtakarítás (betét és ingatlanalap) teljes összege bankon kívüli forrásból származik, és a megtakarítás összege eléri az egymillió forintot.

Az Erste Aktív Betét esetében - amely 2 hónapos ismétlődő, tőkésedő, forint lekötött betét - a futamidő első és második kamatperiódusában az elérhető kamat mértéke az alapkamatnál akár 4 százalékkal is magasabb lehet (EBKM: 9,48 százalék). Ehhez két feltételnek kell együttesen teljesülnie: egyrészt az ügyfél azon bankszámláján, amelyről a betét lekötése történt, legalább három különböző szolgáltató által benyújtott csoportos beszedési megbízás teljesült, másrészt a bankszámlán legalább 50 ezer forint értékű vásárlás történt bankkártyával. Ha a két feltétel közül csak az egyik teljesül, a kamtprémium mértéke évi 2 százalék az alapkamaton felül.