Változatlanul nyitott a forint

Vágólapra másolva!
A forint gyakorlatilag változatlan árfolyamon kezdte a hetet, az eurót hétfőn reggel 251,50/60 forinton, a péntek délutáni 251,60/65 forinttal szinte megegyezően jegyezték.
Vágólapra másolva!

Hétfőn tovább javulhat a forint, de csak lassan, úgy mint eddig. Pénteken támogatást adtak a vártnál jobb amerikai foglalkoztatási adatok, és ha a Fed emiatt kedden csak negyed százalékponttal csökkenti alapkamatát, és nem fél százalékponttal - amint a múlt héten még sokan remélték -, az tovább segítheti a felzárkózó piaci valutákat, írta londoni kereskedők véleményét idézve a Dow Jones hírügynökség hétfő reggel.

A londoni bankközi piacon a forint, 251,20-50/eurón, hétfő reggel 0,12 százalékkal gyengébb volt az euróval szemben a kora hajnalinál, és 0,09 százalékkal erősebb, mint tavaly év végén.

Az euró árfolyamában nem történt változás a hét végén, a legjelentősebb igazodási pont a Fed keddi kamatdöntése lesz. A csökkentést kész tényként kezelik a kereskedők. A dollárt 171,60/70 forinton jegyezték hétfő reggel a budapesti bankközi kereskedelemben, a péntekivel megegyező árfolyamon.