Olcsóbb lesz a Széchenyi-kártya

Vágólapra másolva!
Jövő évtől kétéves lesz a Széchenyi-kártya futamideje a jelenlegi egy év helyett. Emellett megszűnik a negyedéves törlesztési kötelezettség, ám továbbra is megmarad az állami kamattámogatás. A kártyadíjat pedig a felére csökkentik.
Vágólapra másolva!

Minderről Szép Zoltán, a KA-VOSZ fejlesztési igazgatója beszélt azt követően, hogy a Széchenyi-kártyát bemutatták az Európai Unió kis- és középvállalkozások finanszírozásával foglalkozó rendezvényén Portóban.

Szép Zoltán kitért arra, hogy a kártyadíjat, amely hitelkeretenként eltérő, felére csökkentik a jövő év elejétől. A kártyadíjat továbbra is egy összegben adják meg, és a hitelfolyósítást követően emelik le a számláról.

A fejlesztési igazgató elmondta, hogy KA-VOSZ-t alapító VOSZ és az MKIK továbbra is a hazai kis- és középvállalkozások finanszírozásának elősegítését tekinti fontos célnak. Ennek érdekében jövőre beindítják a faktoring szolgáltatást, a kisvállalkozások egymás közötti tartozásának rendezését szeretnék támogatni.

További elképzelés, hogy az Európai Unió forrásainak igénybevételével megvalósuló Jeremie-programba a KA-VOSZ bekapcsolódjon olyan termékkel, amely a Széchenyi-kártyán keresztül beruházási hitelek igénybe vételét is lehetővé tenné.

A Széchenyi-kártya csütörtökön este kapta meg az Európai Vállalkozási Díj pályázaton a követendő példaként ajánlott gyakorlat elismerést.

Szép Zoltán elmondta, hogy a csütörtöki ünnepségen Günter Verheugen, az Európai Bizottság alelnöke személyes támogatásáról biztosította a kis- és középvállalkozások számára a legjobb gyakorlatok elterjesztését.