Egyesülhet a CIB és az Inter-Európa

Vágólapra másolva!
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) - a cégbíróság végzésétől függő hatállyal - engedélyezte, hogy az Inter-Európa Bank (IEB) Zrt. 2007. decemberi 31-i hatállyal beolvadjon a CIB Bank Zrt.-be.
Vágólapra másolva!

A magyar bankok fúziója annak következménye, hogy korábban - Intesa Sanpaolo néven - egyesültek az anyabankok is, a CIB-et tulajdonló Banca Intesa és az IEB-t tulajdonló Sanpaolo IMI.

A CIB Bank Zrt. néven működő egyesült bank Magyarország második legnagyobb bankja lesz a mérlegfőösszeg alapján 10,3 százalékos piaci részesedéssel; fiókhálózata 140 egységből áll majd. A fúzió miatt egy-egy CIB-, illetve IEB-fiók szűnik meg.

A "házasságba" a CIB a 2007. június 30-i nem konszolidált adatok szerint 116,34 milliárd forint, az IEB pedig 19,592 milliárd forint saját tőkét visz; az egyesült társaság saját tőkéje 135,931 milliárd, jegyzett tőkéje 47,519 milliárd forint.

Török László, a CIB vezérigazgatója korábban elmondta: a CIB idei adózott eredménye várhatóan eléri majd a 30 milliárd forintot, az IEB-vel együtt a 32 milliárdot.

Az idei és a jövő évet rontani fogja a fúzió egymilliárd forint nagyságrendű költsége, ám 2009-re a tulajdonos Intesa-Sanpaolo már a működési eredmény 7 milliárd forintos növekedését várja.