Mérsékelt mozgások várhatók a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 29,48 pontos emelkedéssel, 25 428,42 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,12 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Elemzők szerint mérsékelt ármozgások várhatók szerdán a Budapesti Értéktőzsdén. Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője nem számít érdemi elmozdulásra egyik irányba sem. A Mollal kapcsolatban úgy vélte, hogy az OMV keddi bejelentésére, amellyel az osztrák cég lényegében megerősítette korábbi 32 ezer forintos felvásárlási ajánlatát, már reagált a piac, ennek a hírnek nem lesz további hatása. Délelőtt viszont egy külföldi projektről tesz bejelentést a Mol, aminek a piaci reakciója előre nem látható.

A külföldről érkező piacbefolyásoló hírek közül az elemző kiemelte az Egyesült Államokban délután megjelenő munkaerőpiaci adatokat, amelyek a nap második felében hatással lehetnek a kereskedésre.

A BUX kedden 75,63 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 25 398,94 ponton zárt. A részvénypiacon 24,3 milliárd forint értékben születtek üzletek, a legnagyobb forgalmuk a Mol- és az OTP-részvényeknek volt. A vezető papírok vegyesen szerepeltek, a Mol és az OTP erősödött, a Magyar Telekomnak és a Richternek pedig csökkent az árfolyama.