Ismét erősödik a forint

Vágólapra másolva!
Kissé erősödött a forint, az euró 254,00/10 forinton állt a budapesti bankközi kereskedelemben péntek délelőtt fél tízkor, míg előző nap délután 254,60/80-on. Az euró/dollár árfolyamot a gyenge amerikai konjunktúra adatok stabilizálták 1,4740 környékén csütörtökön este. 
Vágólapra másolva!

A nemzetközi devizapiacok meghatározó fejleménye a csütörtöki európai zárás óta a jenbefektetésekkel végrehajtott árfolyamnyereség lefölözés volt, ami 161,8-ról 162,8-ra vitte fel az euró és 109,8-ról 110,5-re a dollár árfolyamát.

A további árfolyam fejleményeket illetően meghatározóak lehetnek a nap folyamán nyilvánosságra kerülő eurózóna makrogazdasági mutatók, a novemberi fogyasztói árindex, és a gazdasági hangulatindex. A délután folyamán pedig az amerikai lakossági jövedelmi és kiadási adatok, az ingatlan befektetési adatok, valamint a beszerzési menedzser index válnak ismertté.
A dollárt a budapesti bankközi kereskedelemben 172,50/60 forinton jegyezték péntek délelőtt fél tízkor, gyakorlatilag megegyező árfolyamon az előző délutánival. Számos makrogazdasági adat támasztotta alá az elemzők véleményét az amerikai gazdaság motorjának lassulásáról. Az árfolyam a péntek reggeli órákban is ekörül a szint körül mozgott.