Oppenheim néven ügyvédkednek tovább a Rein és Társai

Vágólapra másolva!
Oppenheim néven, új struktúrában, független ügyvédi irodaként folytatják tevékenységüket a Rein és Társai Freshfields Bruckhaus Deringer munkatársai, 2007 novemberétől. Az új szervezeti formától versenyképességük javulását várják az iroda munkatársai - közölte közleményben a társaság az [origo]-val. .
Vágólapra másolva!

A legnagyobb nemzetközi ügyvédi irodák hatékonysági okokból a nemzetközi tranzakciókra koncentrálnak. Eközben pedig a fejlődő magyar vállalati szféra egyre erőteljesebben igényli a nemzetközi életben megszokott színvonalú jogi szolgáltatásokat. A több mint 30 jogászt foglalkoztató Oppenheimnek jelenleg mintegy ezer folyamatban lévő ügye és több száz ügyfele van a banki és pénzügyi szférában, az energiaszektorban és a gazdasági élet számos más területén. Partnerei között megtalálható a Strabag és az Erste Bank csakúgy, mint a Deloitte és a Holcim vagy a GE leányvállalatai.

"Az Oppenheim új működési struktúrájában a legnagyobb magyar ügyvédi irodák és a nagy nemzetközi irodák helyi képviseleteinek egyaránt a versenytársa kíván lenni, és egyúttal tőlük különbözni abban, hogy egyszerre képes magas szintű szaktudást nyújtani a teljes hazai gazdasági jogi spektrumban, a vállalat felvásárlástól a társasági és munkajogon, a közbeszerzési, kartell és versenyügyeken keresztül a peres ügyek viteléig, továbbá pedig biztos jogi hátteret nyújtani a nagy nemzetközi tranzakciók lebonyolításához."

Magyarország és a régió nemzetgazdaságai mára az érettebb piacgazdaságokra jellemző törvényszerűségek alapján működnek. A multinacionális társaságok és a hazai feltörekvő közép- és nagyvállalatok nemzetközi standardoknak megfelelő jogi szolgáltatásokat igényelnek, az uniós és a hazai jogi környezet párhuzamos ismeretével, a hazai és a határokon átívelő munkák során egyaránt. Ezt, valamint a régiós piacok fontosságát felismerve az Oppenheim a Freshfields Bruckhaus Deringer menedzsmentjével egyetértésben határozott a két iroda együttműködésének új alapokra helyezéséről.