Milliárdos tartozások az APEH adóslistáján

Vágólapra másolva!
Október végén 31,2 milliárd forintadóval és 23,9 milliárd forint bírsággal és kamatttal tartozott az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) 143 legnagyobb új adósa.
Vágólapra másolva!

Az APEH által kedden közzétett listán azoknak az adózóknak a neve, székhelye, telephelye szerepel, amelyek (akik) terhére az előző negyedév során megállapított - 180 napon túli - adóhiány küszöbértéke magánszemélyek esetében meghaladja a 10 millió forintot, más adózók esetében a 100 millió forintot.

A legnagyobb összeg a budapesti ES-TEAM Nagykereskedelmi Kft. neve mellett szerepel, csaknem 6 milliárd forint, a megállapított jogkövetkezmény pedig 3,9 milliárd forint. A végelszámolás alatt álló budapesti UnionComp Kereskedelmi Kft. adóhiánya meghaladja az 1 milliárd forintot, s hasonló összeget képvisel a megállapított jogkövetkezmény is. A lista harmadik helyén álló budapesti COMIMPEX-HUNGARY Kereskedelmi és szolgáltató Kft. adóhiánya 940 millió forint, a kivetett bírság, illetve annak kamata 625 millió forint.

A lista hetedik helyét foglalja el Guo Zhang Wei, a legnagyobb tartozással rendelkező magánszemély. A budapesti lakcímmel rendelkező magánszemély adóhiánya 505 millió forint, 344 milliós megállapított jogkövetkezmény mellett. A magánszemélyek sorában a következő a túrkevei Horváth Róbert csaknem 170 millió forintos adóhiánnyal, majd a dömsödi lakcímmel rendelkező Gergely Imre, akinek 110 millió forintos adóhiánya és 116 millió forintot közelítő megállapított jogkövetkezménye van.

A listára azok a cégek, illetve magánszemélyek kerültek be, amelyek (akik) az erről szóló határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek a határozatban megállapított határidőben nem tettek eleget.