Befejeződött a mozdonyvezetők sztrájkja

Vágólapra másolva!
Befejeződött a mozdonyvezetők kétórás figyelmeztető sztrájkja csütörtökön reggel nyolc órakor, a Mozdonyvezetők Szakszervezete szerint a munkabeszüntetés egységes és "átütő erejű" volt. Borsik János, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének ügyvezető alelnöke úgy értékelte, hogy a sztrájk "átütő erejű és egységes" volt. A sztrájktörők száma elenyésző volt a mintegy 600-700 járathoz képest. A MÁV tájékoztatása szerint az elővárosi forgalom déli tizenkét órára, a távolsági forgalom a délutáni órákra állhat helyre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön reggel hatkor megkezdődött a MOSZ által meghirdetett két órás munkabeszüntetés, ami több mint hatszáz személyszállító vonatot, az összes járat közel 20 százalékát érintette a MÁV vonalain. Ez idő alatt a személyszállító vonatok az állomásokon várakoztak.

A nemzetközi vonatokat befogadták a magyar határállomásra, de onnan csak a sztrájk befejezése után indultak tovább. A munkabeszüntetés ideje alatt a tehervonatok közlekedtek és a személyszállító vonatszerelvények műszaki és forgalmi előkészítése is megtörtént - áll a MÁV kommunikációs osztályának közleményében.

Az állomásokon és az utasterekben garantálták a folyamatos energiaellátást, a fűtést, az utas-tájékoztatást, az utas-biztonságot. A mozdonyvezetők biztosították a vonatokon a szerelvény energiaellátását, a fűtést és a világítást, továbbá a fékberendezések működését.

A MÁV információi szerint a budapesti térségben mintegy 16 vonat közlekedett a sztrájk ideje alatt. Kavalecz Imre, a Mávinform vezetője elmondta: néhány mozdonyvezető felvette a munkát hat óra után.