Kupa és Bokros a Molról vitatkoznak

Vágólapra másolva!
Kupa Mihály, a Mol felügyelőbizottságának elnöke nyílt levélben utasította vissza Bokros Lajosnak, a Közép-európai Egyetem vezérigazgatójának a "lex Mollal" kapcsolatos álláspontját.
Vágólapra másolva!

Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, a Közép-európai Egyetem vezérigazgatója nemrégiben a brit Financial Timesban és a Népszabadságban is azt hangoztatta, hogy a "lex Mol" nem stratégiai államérdekek, hanem tisztán magánérdekek védelmére szolgál.

Kupa Mihály szerint Bokros Lajos ítélete elhamarkodott, és azt javasolja, hogy vitáikat tárgyszerűen folytassák le és tartsák méltányos mederben.

A levélben Kupa Mihály rámutat: a Mol - és más hazai nagyvállalatok - igazi értéke éppen abban rejlik, hogy független tőkepiaci cégként is megmutatták, képesek olyan teljesítményre, mint más EU-tagországbeli cégek. Nem kell a sikerhez mindenáron "a külföldi stratégiai befektetők uralma, amely magasabb rendű kultúrát honosít meg".

A Mol pénzügyi befektetők kontrollja alatt is képes kiváló teljesítményre, vezetését pedig teljesítménye, a vállalat eredményessége minősíti, és ez alapján dönt a közgyűlés a mindenkori menedzsment sorsáról - olvasható a levélben.