Gyengén kezdett a forint a bankközin

Vágólapra másolva!
A budapesti bankközi devizapiacon hétfő reggel kissé gyengült a forint az euróhoz képest: az euró a hétfői kereskedés kezdetén is 250,40/50 forint volt, az árfolyam innen azonban 250,70/85-re mozdult.
Vágólapra másolva!

Az eltérés nem jelentős, ám a kereskedők szerint azt jelzi, hogy a piac némiképpen bizalmatlan a forinttal szemben.Ez a magyarázata annak is, hogy a forint kimaradt az elmúlt hét régiós és feljövő piacokon egyaránt megfigyelhető tendenciáiból, e devizák érzékelhető megerősödéséből.

A hétfői és az elkövetkező napokra általában jellemző hangulat a várakozásé lesz: a hazai fejlemények mellett elsősorban a nemzetközi devizapiac eseményei, a világgazdaság tendenciái befolyásolják majd az árfolyamok alakulását - mondták el kereskedők.

A dollár/forint árfolyam hétfőn reggel csaknem fillérre megegyezett a péntekivel: 176,20/35 volt az akkori 176,25/35 után.

Hétfőn várhatóan szűk sávban marad a forint, a hét folyamán lassú erősödés várható, együtt a többi felzárkózó piaci valutával, ahogyan a befektetők kezdik beárazni egy újabb amerikai kamatcsökkentés kilátását - írta a Dow Jones hírügynökség kereskedők véleményét idézve hétfő reggel.

A forint hétfő reggel 0,28 százalékkal erősebb volt az euróval szemben a londoni bankközi piacon, mint az év végén. Péntek reggel 0,53 százalékkal erősebb, csütörtök reggel 0,23 százalékkal erősebb, szerda reggel 0,31 százalékkal erősebb, kedd reggel 0,75 százalékkal erősebb, múlt hétfő reggel 0,83 százalékkal erősebb volt az év véginél.