Óránként egy busz jár kedden reggel

Vágólapra másolva!
Káosz lehet szeptember 4-én Budapesten. A metró, a HÉV és a fogaskerekű esetében vonalanként 20 százalékos minimális szolgáltatást, míg a busz, a villamos és a troli esetében óránként egy járat indítását javasolja ugyanis a szakszervezet. Két és fél százalékos további bérfejlesztést ígért Antal Attila, a BKV Zrt. vezérigazgatója a pénteki bértárgyaláson.
Vágólapra másolva!

A szakemberek szerint hiába tette le pénteken a szakszervezet az elégséges szolgáltatásra vonatkozó javaslatot, hatalmas dugóra és több órás késésekre számíthatnak a munkába, illetve iskolába indulók Budapesten. A javaslat szerint a metró, a HÉV és a fogaskerekű esetében vonalanként 20 százalékos minimális szolgáltatást, míg a busz, a villamos és a troli esetében óránként egy járat indítását javasolja ugyanis a szakszervezet.

Regőczi Miklós, a BKV Zrt. kommunikációs igazgatója közölte, hogy közeledtek az állásponotok mert további 2,5 százalékos béremelést ígértek. Amit október 1-jétől folyósítanák, de 2008. december 31-ig további 3 százalékos bérfejlesztést hajtanának végre. Az előbbi 5.500, az utóbbi 7.100 forintot jelent dolgozónként. Mindez az idei 15 ezer forintos béremeléshez adódna hozzá

A fővárosi cégek egy része szabadnapot adott a dolgozóknak, hogy elkerüljék a sztrájk okozta kényelmetlenséget. Van olyan munkahely is, ahol a bizonytalan munkakezdés miatt már hétfőn éjszakára berendelték a dolgozókat.

Hasonló gondokkal küzdenek a fővárosi kórházigazgatók is. Az egyelőre biztosnak tűnik, hogy műtétek nem maradnak el, de kevesebb munkaerőre számítanak a reggeli órákban. Egyelőre egyetlen iskola sem gondolt arra, hogy iskolaszünetet rendel el szeptember 4-re. Így továbbra is elvárják, hogy az agglomerációból érkező tanulók is megjelenjenek reggel nyolc órára, becsengetésre.

A fővárosi taxitársaságok teljes létszámmal készülnek a sztrájkra, de szerintük lehetetlenség mindenkit elvinni a munkahelyére. Hatezer taxi ugyanis nem tud 3 millió utast elvinni a munkahelyére; a BKV ugyanis ennyit szolgál ki naponta - mondta el az [origo]-nak Lengyel Sándor, a 6x6 Taxi vezetője. Ha valóban nem indul majd el a tömegközlekedés, akkor ennyi autó kevés lesz.