Ferihegy: döntőbírói szolgálatra lehet szükség

Vágólapra másolva!
A bérfejlesztés menetrendjéről folyt az egyeztetés kedden Ferihegyen, megállapodás azonban nem született. A szakszervezetek szerint patthelyzet alakult ki, így közvetítői szolgálat igénybevételét kérték a repülőteret üzemeltető Budapest Airporttól a további egyeztetéseken.
Vágólapra másolva!

A BA azt javasolja, hogy első lépésben az általános bérfejlesztést hajtsák végre, és ezt követően zárkóztassák fel a minimális szintre az ezt el nem érő béreket egy elkülönített keretből - közölte Szollár Domokos, a BA szóvivője. A munkáltató javaslatát néhány szakszervezet ellenezte, és fordított sorrendet javasolt. A bérfejlesztés mértékéről kedden nem folyt vita - tette hozzá Szollár Domokos.

A BA a legutóbbi egyeztetésen olyan javaslatot tett, miszerint 2007-re 6,5 százalékos általános bérfejlesztést hajt végre a BA, amiből 0,7 százalékot elkülönít a bérkülönbségek csökkentésére. Ezzel szemben a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete (RFDFSZ) szerint patthelyzet alakult ki a tárgyalásokon. Pető Alfréd, az érdekképviselet elnöke elmondta, hogy egyik szakszervezete sem tartja elegendőnek a 6,5 százalékos ajánlatot. Különösen úgy nem, hogy ez még a felzárkóztatási keretet is tartalmazza - fűzte hozzá.

Közleményük szerint nem akarják, "hogy a helyzet újra elmérgesedjen a repülőtéren, és egy esetleges újabb sztrájkkal az utazóközönséget további kellemetlenségek érjék". Az RFDFSZ szerint a "döntés felelőssége most a repülőtér vezetőinek vállán nyugszik, hiszen egy független fél bevonásával bizonyíthatják: nincs rejtegetnivalójuk, és készek a kompromisszumokra".