Folytatódhat az optimizmus a BÉT-en

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 508,20 pontos emelkedéssel, 26 834,07 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 1,93 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Az optimista globális tőkepiaci hangulatban folytatódhat az emelkedés csütörtökön a BÉT-en is. Az ázsiai piacokon és az amerikai határidős indexeken is optimizmus látszik reggel - mondta Illés László, a Quaestor Befektetési Nyrt. elemzője.

A piac húzóereje az előző naphoz hasonlóan a Mol lehet - tette hozzá. Az olajtársasággal kapcsolatban újabb felvásárlási pletykák indultak el Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatónak a Financial Times Deutschlandban megjelent interjúja nyomán. A Mol-elnök egyebek közt azt mondta: "ha partnert kellene keresnünk, inkább a Shellnél, a BP-nél vagy a Gazpromnál érdeklődnék, de nem az OMV-nél". A befektetők arra spekulálnak, hogy a kijelentést esetleg konkrét lépések követhetik.

Várakozása szerint a vezető papírok közül tovább erősödhet az OTP is, ami változatlanul az alapkezelők kedvence. A gyógyszergyártók azonban várhatóan alulteljesítők lesznek a forint erősödése miatt.