Enyhe forinterősödés, bizonytalanság a piacon

Vágólapra másolva!
Az euró/forint árfolyam a szerdai nyitást követően 260,60/70 volt; a forint valamivel jobban állt a kedd délutáni 261,40/50-nél, ám az eltérés nem jelentős. A dollár 193,20/30 forint volt a keddi 193,85/194,00 után.
Vágólapra másolva!

Csakúgy, mint a világ összes piacán, a budapesti bankközi devizapiacon is tart a bizonytalanság: véget ért-e már az amerikai jelzáloghitelezés "bedőlése" által kiváltott folyamat, hatnak-e a vezető gazdasági hatalmak meghatározó vezetőinek megnyugtatónak szánt kijelentései, vagy folytatódik az ideges, válságközeli hangulat? A vélemények megoszlanak - mind a világon, mind a magyar elemzők, kereskedők körében; mindkét forgatókönyvnek vannak hívei.

A kötvények piacán továbbra is az elmúlt időszakra jellemző kép uralkodik: a külföldiek inkább eladóként, a hazai szereplők pedig vásárlóként jelennek meg; a nagy nemzetközi alapoknak biztonságuk érdekében folyamatosan likvidálniuk kell kockázatossá váló eszközeiket: ennek részeként válnak meg magyar érdekeltségeiktől is.

A bankközi kamatpiac neutrális: a kamatszint szerda reggel 7,50/70-re - az MNB irányadó kamatának szintjére - csökkent; az elmúlt napokban 7,80/8,00 körül alakult, tegnap záráskor 7,70/90 volt.