Tulajváltás a Sziget Kft.-ben

Vágólapra másolva!
Pénzügyi befektető bevonásával erősítik a társaság anyagi hátterét a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. tulajdonosai. Az új magánszemély belépésével egy időben Müller Péter megválik tulajdonrészétől, az alapító azonban változatlan munkakörben, kreatív igazgatóként vesz részt a szervezőiroda munkájában.
Vágólapra másolva!

Új tulajdonosi struktúrával - de változatlan célokkal - működik tovább a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft., miután Müller Péter Sziámi, a fesztivál egyik alapítója megvált tulajdonrészétől.

A kft-t korábban 45 százalékban tulajdonló művész tulajdonos-társainak már korábban jelezte, hogy a számára idegen, üzletemberi szereptől szeretne megválni. A végleges döntést azonban csak akkor akarta meghozni, ha olyan befektetőt találnak, aki túl azon, hogy erős pénzügyi hátteret biztosít a rendezvényszervező cégnek, bevonásával nem csorbulnak a társaság alapelvei és céljai.

Müller Péter - egy korábbi megállapodás szerint - arról is gondoskodni akart, hogy alapító társa - Gerendai Károly - többségi tulajdonban maradjon, illetve az ügyvezetést ellátó tulajdonostársai - Gerendai Károly és Takács Gábor együtt - meghatározó tulajdonosok legyenek az új struktúrában.

A megfelelő partnert mostanra sikerült megtalálni, így a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft-ben 15 százalékos részesedést szerzett egy, Kedves Ferenc érdekeltségébe tartozó társaság. A Sziget Kft.-t alapító Gerendai Károly a cég 55 százalékát tulajdonolja és a fennmaradó 30 százalék, a Sziget Kft-t közel tíz éve ügyvezetőként irányító Takács Gábor tulajdona. Kedves Ferenc a Sziget Kft. tulajdonosainak régi ismerőse, Takács Gábor barátja, főiskolai iskolatársa, így az új tulajdonosi kör bizalmi háttere is biztosított - áll a közleményben.