Szabadon vásárolható a magyar intervenciós kukorica

Vágólapra másolva!
Növelte az EU a magyar intervenciós kukoricakészletek hozzáférhetőségét. Az unió hivatalos lapjában megjelentek szerint a pályáztatható mennyiséget 1,199 135 millió tonnával növelik, ez gyakorlatilag a jelenleg magyar intervenciós raktárakban tárolt teljes kukoricamennyiség.
Vágólapra másolva!

A döntés azonnali hatályú, és a kukorica iránti kereslet növekedésével indokolták.

Összesen 240 ezer tonna, magyarországi intervenciós raktárakban tárolt kukoricára fogadott el vételi ajánlatokat a csütörtökön megtartott brüsszeli intervenciós gabonatenderen a Gabona-irányító Bizottság, 190,07-220,10 euró közötti tonnánkénti árakkal - közölte Soproni Horváth Lajos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) sajtófőnöke pénteken.

A két héttel ezelőtti licitáláson a Magyarországon tárolt európai uniós intervenciós kukoricakészletből 332 ezer tonna kukoricát értékesítettek.

Július elején 500 ezer, majd később újabb 500 ezer tonna intervenciós kukorica értékesítéséről született döntés, így a mostani értékesítésekkel együtt több mint 1 millió tonnát adtak el. Augusztus elejei állapot szerint kissé több, mint 1 millió tonna kukorica van Magyarországon az intervenciós raktárakban.