Többszörösére nőtt a Humet nyeresége

Vágólapra másolva!
A Humet Nyrt. az év első félévében konszolidáltan 186,7 millió forint mérleg szerinti nyereséget ért el - közölte a társaság a nemzetközi számviteli jelentési szabvány (IFRS) szerint készült gyorsjelentésben.
Vágólapra másolva!

A Humet tavalyi első féléves nyeresége 27,1 millió forint volt, 2006-ban azonban a társaság még nem készített konszolidált jelentést. Az idén az első hat hónapban az anyavállalat 72,1 millió forint profitot termelt.

A jelentős nyereségnövekedés oka, hogy a Humet konszolidációs körébe az idén bekerült a Humet-PBC-North America nevű élelmiszer-kiegészítőket forgalmazó egyesült államokbeli cég, amelyben a Humet 106 millió forint befektetéssel 51 százalékos többségi tulajdonos lett.

A Humet konszolidált árbevétele 309,9 millió forintot tett ki az idei első félévben, amihez a Humet-PBC 260,3 millió forinttal járult hozzá. Az anyavállalat árbevétele 49,7 millió forint volt, szemben a tavaly első félévi 86,3 millió forinttal.

A Humet konszolidált mérlegének főösszege egy év alatt 64 százalékkal emelkedett, 930,8 millió forintot tett ki az időszak végén, saját tőkéje 42 százalékkal 684,6 millió forintra nőtt.

A Humet a tőzsde egyik spekulatív részvénye, a papír a szerdai kereskedést 89 forinton, az előző napinál egy forinttal alacsonyabban zárta. Az elmúlt 52 hétben a papír legalacsonyabb árfolyama 50 forint, a legmagasabb 97 millió forint volt.