A Mol határozhatja meg a BUX mozgását

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 143,44 pontos emelkedéssel, 28 663,98 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékhez képest ez 0,50 százalékos erősödés. gyengülés.
Vágólapra másolva!

Optimista nemzetközi hangulatban indulhat a csütörtöki kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, ám a Mol várható gyengülése jelentősen befolyásolhatja a magyar piacot.

Blahó Levente, a Raiffeisen Bank elemzője szerint bár a nemzetközi tőkepiaci hangulat alapján kedvezőek a kilátások, a Mol várható gyengülése meghatározhatja az index mozgását. Jó esetben e két hatás kiegyenlíti egymást, így összességében oldalazó indexre lehet számítani.

Kollégája, Herczenik Ákos a Mollal kapcsolatban kifejtette: az előző napi hírek alapján csökkent az esélye annak, hogy az OMV nyilvános vételi ajánlatot tesz a magyar olajtársaságra. Ez az árfolyam csökkenését váltja ki, a negatív hatást pedig tovább fokozza a Mol gyenge második negyedéves nettó profitja, ami alacsonyabb lett a piac által vártnál.

A Magyar Telekom szintén csütörtökön tette közzé gyorsjelentését, amely a vártnak megfelelően alakult, így a Raiffeisen elemzői a papír árfolyamában nem számítanak jelentős elmozdulásra.

Saját részvényeket vásárolt a Mol

A Mol Nyrt. szerdán 500 000 darab Mol részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 27 299 forintos átlagáron - közölte az olajipari társaság a tőzsde honlapján.

A tranzakciót követően a társaság 7 044 135 darab "A" sorozatú valamint 578 darab "C" sorozatú részvényt birtokol.

A Mol 13,65 milliárd forintot költött a szerdai részvényvásárlásra. A június 22-én indult program keretében a cég eddig összesen mintegy 443,6 milliárd forintot fordított saját részvények megszerzésére.