Emelkedést várnak a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 393,30 pontos emelkedéssel, 28 414,55 ponton nyitott kedden. Az előző napi záróértékhez képest ez 1,40 százalékos emelkedés.
Vágólapra másolva!

Enyhe emelkedést várnak kedden a BÉT-en az elemzők. A kedvező amerikai piaci hangulatra alapozzák prognózisukat, bár hozzátették, hogy a pesti börzén nem lesz olyan nagy az emelkedés, mint a tengerentúlon.

Kedden magyar idő szerint már a tőzsde zárása után tartja kamatdöntő ülését az amerikai jegybank, a Fed. A piacok arra számítanak, hogy a jegybankelnök olyan kijelentést tesz, amelyben utalhat egy közeljövőben bekövetkező kamatcsökkentésre. Az elemzők szerint ezért az európai börzéken inkább kivárás, enyhe emelkedés várható a nap folyamán.

Tapaszti Attila, a Takarékbank elemzője szerint leginkább az OTP van kitéve a piaci hangulatnak, nyitáskor várhatóan emelkedik a bankpapír árfolyama. Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője szerint a magyar piacon volatilis lehet továbbra is a kereskedés.

Saját részvény vásárlások

A Mol Nyrt. hétfőn 100 000 darab Mol részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 27 488 forintos átlagáron - közölte az olajipari társaság a tőzsde honlapján kedden.

A tranzakciót követően a társaság 6 387 635 darab "A" sorozatú valamint 578 darab "C" sorozatú részvényt birtokol.

A Mol 2,75 milliárd forintot költött a hétfői részvényvásárlásra. A június 22-én indult program keretében a cég eddig összesen mintegy 425,7 milliárd forintot fordított saját részvények megszerzésére.

Az OTP Bank Nyrt. hétfőn 25 000 OTP törzsrészvényt vásárolt a BÉT-en 9999 forintos átlagáron - tette közzé a pénzintézet. Így a bank saját tulajdonában lévő OTP törzsrészvények állománya 220 000 darabra változott.