Szerdán tovább egyeztetnek Ferihegyen

Vágólapra másolva!
 A hétfői egyeztetésen sem született megállapodás a Budapest Airport és a szakszervezetek között az idei béremelés mértékéről, a felek szerdán folytatják az egyeztetést a BA úgy látja, hogy újabb sztrájkra nem kerül sor - mondta el Szollár Domokos, a BA szóvivője.
Vágólapra másolva!

Szollár Domokos elmondta, hogy a munkáltató egy újabb megállapodás-tervezetet adott át valamennyi érdekképviseletnek és szerdáig a BA is tanulmányozza a szakszervezetek felvetéseit.

Mivel vasárnap délutánig a felek nem tudtak a kérdésben megállapodni a szakszervezetek fél öttől éjfélig sztrájkot hirdettek Ferihegyen. A szóvivő ismertetése szerint a munkabeszüntetés 87 induló és 83 érkező járatot érintett, egy járatot töröltek. Az induló járatok elsősorban az utasbiztonsági ellenőrök sztrájkja miatt késtek, az érkezők pedig hely hiányában nem tudtak időben landolni a repülőtéren. Azt egyelőre nem tudni mekkora kárt okozott a sztrájk.

A késések átlagos ideje 1-1,5 óra volt, és a SmartWings madridi járatát kellett törölni - fűzte hozzá a szóvivő. Az utasokat a légitársaság busszal szállította Pozsonyba és onnan utaztak tovább repülővel Madridba.

A helyzet este 6 óra körül volt a legkritikusabb, később azonban, a 7 órás műszakváltásnak és a rendőrök, valamint a határőrök nagyobb számának köszönhetően normalizálódott. Hétfőn a járatok már a menetrend szerint indultak Ferihegyről.

A szakszervezetek 9-10 százalék közötti béremelési követelésével szemben a munkáltató 6,2 százalékot javasolt az eddigi tárgyalásokon 2007-re.