Emelkedéssel nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 124,25 pontos emelkedéssel, 28.978,71 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékhez képest ez 0,43 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

Az előző napi esés után csütörtökön emelkedéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde, hasonlóan a nyugat-európai piacokhoz. Blahó Levente, a Raiffeisen Bank elemzője szerint összességében emelkedés várható a piacon, miután az amerikai tőzsdemutatók is fölfelé korrigáltak szerdán.

A vártnál gyengébb gyorsjelentést közzétevő Egis árfolyama viszont csökkenni fog - mondta az elemző, hozzátéve: kérdéses, hogy a papír magával húzza-e lefelé a másik gyógyszergyártó, a Richter árfolyamát is.

Az Egis belföldi forgalma a vártnak megfelelően alakult, az export piacokon - a Richterhez hasonlóan - jól teljesített a társaság, ám a közvetlen költségek szintje jóval magasabb lett a vártnál - fejtette ki az elemző.

A BUX szerdán 410,44 pontos, 1,40 százalékos csökkenéssel, 28.854,46 ponton zárt. A forgalom 37 milliárd forintot tett ki, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz viszonyítva.