Emelkedéssel nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 285,20 pontos emelkedéssel, 29 116,03 ponton nyitott kedden. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,99 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

Iránykeresésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén kedden az üzletkötők. Nyári Zsolt, a KBC Securities üzletkötője elmondta, hogy az amerikai piacokon erőtlen kísérlet történt a veszteségek csökkentésére, így a hangulat továbbra sem nevezhető optimistának. Úgy vélte, hogy a részvényárfolyamok ingadozása csökkenhet, de a BUX index alakulása bizonytalan, jelentősebb fundamentális hír nem jelent meg és nem is várható.

A Richter kedden közzétett gyorsjelentéséről az üzletkötő elmondta, hogy kissé jobb a vártnál, de jelentősen, 40 százalékkal rosszabb az eredmény az egy évvel korábbinál, amit a részvény árfolyama is tükröz.

A Magyar Telekom árfolyama már az elmúlt időszakban is esett és a gyengülés akár tovább is folytatódhat az állampapírhozamok emelkedése miatt. Az OTP árfolyam-alakulását Nyári Zsolt talánynak nevezte és ugyancsak bizonytalannak tartotta a Mol árfolyamváltozását. Az olajipari részvényt illetően az üzletkötő semleges hírnek nevezte az olaszországi akvizíció bejelentését. Mint mondta, a részvény keddi áralakulását a Mol, az osztrák és az orosz befektetők vásárlásai határozhatják meg.