Lefelé korrigálhatnak a részvényárak

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 271,98 pontos csökkenéssel, 29441,61 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékhez képest ez 0,92 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

Szerdán is folytatódhat az előző napon megindult csökkenés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). Dobár Péter, a CIB Bank elemzője szerint az amerikai tőzsdeindexek keddi visszaesése, és ennek nyomán az európai és tengerentúli piacokon megindult csökkenés egyértelműen meghatározza a szerdai kereskedés irányát. Így a BÉT-en is folytatódhat az előző nap délután megindult gyengülés.

A szakértő várakozása szerint az esés leginkább az OTP-t érintheti, a Mol esetében viszont a társaság folyamatos saját részvény vásárlásai valamennyire gátat szabhatnak a csökkenésnek. Az általános esésből a többi vezető részvény, így a Magyar Telekom és a gyógyszergyártók sem fognak kimaradni.

Az elemző úgy véli, hogy a nemzetközi piacokon most megindult csökkenés egy masszívabb korrekció kezdetét jelenti, amire március óta nem volt példa, és amelynek a vége néhány hetes távlatban akár 5-10 százalékos visszaesés is lehet.