A hőség állította le a termelést egy gyárban

Vágólapra másolva!
Leállt a termelés egy sülysápi ventilátor-összeszerelő üzemben, miután a szalagon dolgozók közül többen rosszul lettek; öt asszonyt kórházba szállítottak - közölte az EBM Hungary Kft. vezetője pénteken.
Vágólapra másolva!

Az 500 főt foglalkoztató üzemben többen már csütörtökön rosszul lettek a nagy meleg miatt, s a péntek reggeli műszakban is kilenc óra körül hatan elájultak, az ÁNTSZ orvosának megállapítása szerint hőségkollapszust kaptak - mondta el Bán Zoltán cégvezető.

A "kidőlt" dolgozókhoz kihívták a körzeti orvost és a mentőket, majd ezt követően a termelést az üzemvezető intézkedésére beszüntették, s a 200 dolgozót hazaengedték.

A három üzemcsarnokban a szellőzőberendezések megfelelően működnek, további ventilátorokat is beállítottak, de a mérések szerint így is 34-35 fokos volt az üzemcsarnok hőmérséklete - tette hozzá Bán Zoltán.

Bán Zoltán megjegyezte, hogy a jövő héten csak délelőtt lesz műszak, amit délután két óra helyett 11 órakor befejeznek, amíg tart a nagy meleg. Az MTI információja szerint kora délután mind az öt, kórházba került dolgozót hazaengedték.