Ukrán érdekeltségű baromfivágóhíd Tiszavasváriban

Vágólapra másolva!
Ukrán érdekeltségű baromfivágóhíd épült Tiszavasváriban. Az 1,5 milliárd forintos költséggel kialakított létesítményt pénteken avatták fel.
Vágólapra másolva!

A vágóhidat egy ukrajnai befektetői csoport által alapított társaság, a nyírségi székhellyel működő Aranycsibe Kft. létesítette - mondta Novokanyi Péter, a beruházók egyike az átadáson. A létesítményben jelenleg száz dolgozónak biztosítanak munkát, és a létszámot még az idén kétszázra növelik.

Az ukrán érdekeltségű cégnek a Tiszavasvárival szomszédos Tiszadob településen baromfitenyésztő telepe működik, és az ott nevelt brojlercsirkét dolgozzák fel az új vágóhídon, amely magyarországi piacra szállít baromfihúst.

Novokanyi Péter tájékoztatása szerint a tiszavasvári élelmiszer-ipari üzem az idei létszámemelés után jövőre más magyar tenyésztőktől is tervez alapanyag-felvásárlást. A sertésfeldolgozás beindítása szintén az elképzelések között szerepel a felavatott vágóhídon, ugyancsak magyar állattartók beszállításával.

A befektető nem is cáfolta az MTI munkatársának azt az információját, miszerint a magyar piac mellett exportszállítást terveznek az Európai Unió más országaiba is Tiszavasváriból. Emellett a keleti piacok megrendeléseinek teljesítéséről is szó van, így Szabolcsban több száz baromfi- és sertéstenyésztő jutna értékesítési lehetőséghez.